Parution: Istoria ca moștenire: Roman familial și traiectorie socială

Par Vincent de Gaulejac (Philobia, 2021)

Parution de la traduction en roumain de l’ouvrage de Vincent de Gaulejac L’histoire en héritage: Roman familial et trajectoire sociale (publication orignale en français en 1999 aux éditions DDB, réédition en 2012 chez Payot)

Când nu știi încotro te îndrepți, oprește-te puțin și întreabă-te de unde vii.

« Ești oare stăpânul propriului destin? Cât de tare te influențează istoria familiei din care provii? De ce unii oameni ai căror înaintași au trecut prin situații de viață dificile par condamnați să le repete, deși se străduiesc cu orice preț să le evite? De ce secretele de familie, apărute din dorința de a proteja familia de rușine și dezonoare, îi marchează pe descendenți într-o manieră atât de profundă?

O carte despre secrete de familie, rușine, ură de clasă și invidie, subiecte studiate timp de mai bine de trei decenii de unul dintre cei mai renumiți specialiști francezi, Vincent de Gaulejac, printr-o abordare revoluţionară în care sociologia clinică se reunește cu psihogenealogia.

Vincent de Gaulejac este profesor emerit de sociologie la Universitatea Paris VII, unde conduce Departamentul de schimbări sociale, dar și membru fondator al Institutului Internațional de Sociologie Clinică. Este autorul cărților Nevroza de clasă și Rușinea și sursele ei. » (https://philobia.com/produs/istoria-ca-mostenire)